logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

POČÍTAČOVÉ HRY PRO STOLNÍ VÁLEČNÍKY

Stručná informace o třech válečných počítačových hrách a jedné síťové řežbě...

Firma Interactive Magic (iF-18, F-22, North vs. South atd.) uvádí rozsáhlou strategickou hru, nazvanou Road to Moscow (Cesta k Moskvě). Připomíná klasické papírové "krígsšpíly" nejen svým principem, ale také rozsáhlostí. Šíře záběru je neuvěřitelná - hráč ovládá celou východní frontu za druhé světové války, může hrát buď za německou či za sovětskou stranu. Není to ani tak taktické vedení vyčleněných jednotek, jako simulace celého velení a souvisejících činností organizačních, zásobovacích aj. Ve hře je 12 scénářů, válčí se na autentickém terénu, k dispozici je ohromná databáze map a dalších informací. Ačkoliv na hru se objevila recenze v jednom českém časopise dokonce i s hodnocením již v dubnu loňského roku, uvedení hry na trh je inzerováno na březen roku 2000.

Mezi simulátory ponorek se na nejvyšší příčce díky celkové věrnosti, grafické úrovni a hlavně hratelnosti drží eso firmy SSI Silent Hunter (Neslyšný lovec), precizně propracovaný simulátor amerických ponorek z druhé světové války. Nyní má dostat pokračování (údajně již v únoru 2000), nazvané - jak jinak - Silent Hunter II. Na rozdíl od svého předchůdce zde ovšem hráč nebude masakrovat proradné Japončíky a mstít se za Pearl Harbour - má to být simulátor německých ponorek válčících v Atlantiku proti Spojencům. Jsem zvědav, do jaké míry překoná atmosféru úžasných Hlubinných es (Aces of the Deep) firmy Dynamix, i když není pochyby o tom, že bude na míle vpředu co se týče grafické úrovně. Máme se prý co těšit na množství vylepšených tažení, velice věrné a detailně propracované prostředí, mnohonásobnou úroveň obtížnosti, možnost sí»ové hry a další lahůdky.

Do třetice všeho dobrého - firma Jane's, iniciátor nejrealističtějších bojových simulátorů - Longbow 2 a F-15, - a firma Looking Glass Studios (série Flight Unlimited) se údajně spojily v práci na ohromné simulaci z období druhé světové války. Jestli to bude simulátor či nějaká strategie v reálném čase ve stylu Command and Conquer zatím na veřejnost neproniklo, avšak od spojení těchto dvou herních gigantů můžeme čekat smrtící úder. Konkrétnější informace by měly být dostupné v dubnu a jakmile se k nim dostaneme, tak vám je prozradíme.

Vedle počítačových her se síťovou podporou existují také hry hrané výhradně na síti. Mezi nimi mnoho klasických vojenských her neexistuje - kromě několika leteckých simulátorů nevím o žádné. V polovině roku 1999 se situace změnila - na adrese www.2am.com se můžete ZDARMA přihlásit k hraní týmové strategické hry Chain of Command (Řetězec velení). Po výběru jména (přezdívky) a hesla se vám dostane přístupu k podrobnému návodu a pak se již lze připojit k některé z probíhajících her. Jsou k dispozici jak "bitvy" mezi jednotlivci, tak rozsáhlejší řežby mezi velkými jednotkami, nejlépe je ovšem začít výcvikovými misemi. Jedná se o boje v Normandii za druhé světové války, lze bojovat buď v americké nebo německé uniformě. Hráč je odměňován výkonnostními body, na jejichž základě je povyšován. Ovládá čtyři vojáky, jedním z nich je sám, ale neví, který to je - je tudíž silně motivován starat se o přežití všech čtyřech. Může bojovat buď na vlastní pěst (dobývají se pozice nepřítele a ničí jeho živá síla obdobným způsobem jako ve hře Jagged Alliance), anebo se může dobrovolně podřídit autoritě nějakého zkušenějšího velitele na bojišti, vstoupit do některého existujícího pluku či si založit vlastní. Nabývání zkušeností v boji muže proti muži a vzrušení z boje proti živým soupeřům, nikoliv počítači, má nepopsatelnou atmosféru. Co říkáte, není na čase založit nějaký český (nebo moravský) pluk?

 
Datum: 10. 04. 2008 20:15:37 Autor: lampard
Předmět: krasa
je to dobre primo vinikajici
Datum: 10. 06. 2014 18:51:24 Autor: matěj peřina
Předmět: všichni jste debilové
všichni jste debilové a kdybiste chtěli zvolit českého prezidenta zvolte mě mamlasové
Datum: 11. 06. 2014 10:50:58 Autor: Daniel
Předmět: Pane Peřino,
neuvažoval jste o tom, vyhledat odbornou lékařskou péči?
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Výročí: 25. března 1945 proběhl letecký útok na Prahu.

Výročí: 25. března 1945 proběhl letecký útok na Prahu.


Recenze týdne

 Kordy a rapíry z českých sbírek 16. - 18. století II. díl

Kniha volně navazuje na první díl, vydaný roku 2018.