logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

17.listopad 1989 - co dal, co dál?

"Tam kde si elita přisvojí téměř všechna práva, a zbylé, větší části společnosti, přenechá jen povinnosti, zaniká řád a vzniká chaos zvladatelný jen zmrazením celé společnosti a jejím ochromením strachem. Kdo se jednou octne na cestě zastrašování, musí v ní stále pokračovat a stupňovat jej." Pavel Wonka

"Sametová" revoluce před 15. lety nevznikla a nezačala z vůle národa. O tom dnes nikdo nepochybuje - kdo si dá trochu práce a zjistí dostupná fakta. Komunismus nemohl už dále. Šikovně se převlékl do jiného kabátu, když už nevěděl kudy kam. Můžeme tisíckrát říkat co by bylo kdyby.všude byl nedostatek kvalitních a charakterních lidí. Bylo to o chtěném a možném. Probíhaly a stále ještě probíhají věci naprogramované tím co zde bylo. Podobně jako v jiných zemích, kde se vše naráz rychle změnilo. U nás s o to horšími následky, daných 40 lety zločinné hrůzovlády KSČ - materiálními, ale hlavně mravními.

Můžeme svobodně cestovat, podnikat, vyjadřovat své názory, určovat sami svůj osud. Na špatné z komunistických časů zapomínáme, na dobré ne. Změna nabízela všem a všude obrovské možnosti. Schopní jich využili - všeho schopní zneužili. Příliš mnoho lidí získalo majetky vliv a moc, aniž byly podloženy tvorbou odpovídajících protihodnot. Nemohou mít proto úctu k majetku, k poctivé práci, ani úctu před dobrými mravy, natož přispívat k jejich obnovení. Logickými následky tohoto "kovbojského" primitivního kapitalismu je dnešní katastrofální zadluženost země, kriminalita, stav policie, justice, statní správy a všeobecný úpadek morálky a dobrých mravů.

Jsou to následky děsivého působení komunistického prostředí na myšlení, chování a jednání lidí. Zvykli jsme si na nenormální jako na normální, přijmuli jako standard - pomalu už nevíme co jsou to dobré mravy. Existujeme stále lépe - zdaleka ne všichni - a žijeme stále hůře! "Debilizátor", nebo-li televize - takto výstižně ji nazval nezapomenutelný Karel Kryl - v této dekultivaci národa dnes úspěšně pokračuje. Rafinovaně nám krade drahocenný čas, který nám na obnovu a pěstování těchto hodnot pak chybí. Stále více nám jich bude zapotřebí. V žádném supermarketu je nekoupíte - lidský život je bez nich bezobsažný, prázdný, nudný a nenaplněný. Je na nich závislá budoucnost národa, zdraví společnosti a každého z nás.

Pan prezident nás vybízí ke smíření. To znamená jako by říkal zapomeňme všechny komunistické zločiny a zločince a všechny zločiny a zločince posledních 15.let. Vyznamenává charakterní a současně padouchy a bezcharakterní občany. Jak mají potom mladí lidé vědět kdo je to hrdina a co jsou to dobré mravy? Je nám zapotřebí VYROVNÁNÍ SE z minulostí a pojmenovat zlo. Zapomeneme-li svoji minulost, budeme mít nutně problémy s tím co přijde, můžeme si ji i zopakovat, by» v trochu jiné formě! Země bez hrdinů nemá budoucnost a děláme-li hrdiny i z padouchů a bezcharakterních lidí, tak tím spíše. Je to nebezpečná devastace mravních hodnot a ohrožování duše národa.

"Žádám pravdu, a ne vytáčky, a od viníků očekávám alespoň stud a mlčení. Bohužel jich namnoze nejsou schopni. A prohlašuji, že si budu až do smrti osobovat právo nazývat darebáka darebákem, nestydu nestydou a nízkost nízkostí. To je věru to nejmenší, co mohu za svůj zkažený život žádat!

Kněz z jedné české vesničky vyrazil rybařit, chytil zlatou rybku: "Rybáři, prosím pus» mne, splním Ti jakékoli přání?" "Dobrá, přeji si, aby už v Iráku přestala válka a nastal klid a pokoj." "Milý rybáři, jsem jenom malá rybka a takovéto přání Ti nemohu vyplnit, máš nějaké jiné, snadnější?" "Dobrá, já bych si přál, aby si u nás lidé už konečně přestali závidět, nekradli, nelhali, nepomlouvali se, zkrátka aby si vzájemně pomáhali a měli se rádi." Zlatá rybka: "A kdeže si říkal že je ta válka?!"

Dnešní doba je výzvou pro každého z nás. Nic se neudělá samo a rozhodně to za nás neudělají Ti, kterým naše pohodlnost a občanská pasivita vyhovuje a které zajímáme jen při volbách. Pouze vyspělá, aktivní občanská společnost je zárukou svobody, demokracie a prosperity. Pohodlní "peciválové" ji nevytvoří, ani si ji nezaslouží, vždy je ztratí a s ní i existenční a tzv. "konzumní" jistoty, které jsou, zdá se tím hlavním v životě pro mnohé z nás. I to patří k demokracii - svobodná volba...

Dnes je třeba příkladných osobností a činů, mravních vzorů, osobní statečnosti, nebát se, obnovovat spolkový život, dostat ty nejlepší lidi k mládeži. Začít budovat zemi, abychom ji odevzdali našim potomkům v lepším stavu, než v jakém jsme ji převzali od našich předků.

To, že máme dnes tolik neschopných ve státní správě, i na nejvyšších místech, není jenom ostudou jejich, ale především naší ostudou, my jsme to připustili. Chcete v tom pokračovat? Věřím, že ne.

T.G.Masaryk říkal: "JE TŘEBA SEDLAT!" Tož sedlejme občané, je nejvyšší čas!

Přijďte konečně vyjádřit nespokojenost se současným katastrofálním stavem země, morálky, mravů a jejího nezodpovědného a neschopného vedení - a vůli ke změně!

Středa 17.listopad 2004:

10.00 hodin Václavské náměstí - u pomníku sv.Václava

12.00 hodin Politických vězňů - před budovou KSČM

16.00 hodin Albertov - pochod studentů po trase z roku 1989

14.00 hodin začátek slavnostního zasedání PS-PČR - bez účasti veřejnosti!

" Tolik profesor Václav Černý v Literárních listech č. 19 z roku 1968.

 
Datum: 27. 02. 2013 20:32:58 Autor: QF17
Předmět: A tak si tady žijem
Čas letí opravdu rychle a stále zde v Českém státě máme to, co vzniklo díky dohodě v roce 1943 v Moskvě. Tenkrát samozvaný "prezident" a nikým oblíbený emigrant E.Beneš, K.Gotwald a J.Stalin podepsali dohodu o orientaci poválečného státu zvaný Československo. Beneš byl pokrytec, narcis a hajzl. Pověřil komunisty vedené Gotwaldem, aby připravili zákony pro zestátnění fabrik, firem a majetku ai pro odsun Československých občanů Německé národnosti. Nastal chaos a ožebračení obyvatelstva. Násilí bylo naprosto běžné a nastal politický teror. Beneš a Gotwald dávno nejsou mezi svými, ale jejich dílo žije dál. Co v vlastně ta tzv. "sametová šaráda" znamenala? Obrodu komunistů, rozkrádání majetku, který byl státní, zadlužení a totální pohrdání občanem. Na post prezidenta si komunisté zvolili svého "pěstouna" V.Havla, člověka snadno vydíratelného, do "nové" vlády dosadili všechni své loajální "znalce" z prognostického ústavu, charty a zároveň spolupracovníky StB v jedné osobě. Ovšem, tuhle bandu musel držet na pomyslné uzdě komunista a odborník M.Čalfa. Opět tahle republika měla za prezidenta-pokrytce, narcise a hajzla, který se jmenoval V.Havel. A protože platí, že historie se opakuje, tak dám pro osvěžení několik vět na téma posledních dní, o velezradě. Lidové noviny pondělí 13.července 1998. PREZIDENT HAVEL: ODS MNE CHTĚLA OBVINIT Z VLASTIZRADY A SESADIT. Obvinění z vlastizrady chtěla údajně použít ODS k tomu, aby se prostřednictvím Senátu zbavila prezidenta Václava Havla. Atd. atd. V.Havla po velice dlouhém čase vystřídal další z nejpovolanějších (spolupracovník StB, KGB) Václav Klaus, stejně jako Havlova rodina, tak i rodina Klaus-Pružinsky spolupracova s Gestapem a SD, protože snadno a rychle pochopila co je pro ni dobré. Protože vše má svůj konec, tak se musel zvolit nástupce za Havla. Došlo k výměně jen fyzické, místo Havla komusti zvolili Klause. Pro znalce se vlastně nic nestalo, opět na hradě úřadoval prezident-pokrytec, narcis a hajzl. Na něco ovšem asi Klaus zapoměl, že bude rovněž nařčen z velezrady. Jak tahle fraška dopadne ví jen ....... a .......
Datum: 28. 02. 2013 12:45:29 Autor: QF17
Předmět: A tak si tady žijem II
Senát 26.2.2013 snad získal potřebný počet hlasů k prošetření V.Klause, za jeho čin velezrady u Ústavního Soudu. Když měl Senát v roce 1998 odstranit již "neschopného" V.Havla, měla komunistická odnož-ODS senátní nadpoloviční většinu. Ovšem letos je tomu jinak, komunisti i socani vládnou neochvějně dál, chystá se další kolo tunelování-rozkrádání, ožebračování a devastace morálky občanů. Ovšem v případě velezrady Klause jsem skeptik, přeci jen se "zasloužil" o mnohé pro své věrné a přísahal svým různobarevným straníkům zachování získaného. Klaus zakončí svoji politickou pouť 7.3.2013. JENŽE, na scénu vstupuje další "DÉMON" z prognostickýho ústavu, nově zvolený prezident v roce 2013 Miloš Zeman, věrný to sluha a spolupracovník ........ je to stále dokola :-)
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Hliněné granáty s roznětkou. Z výstavy Baroko v Národním muzeu.

Hliněné granáty s roznětkou. Z výstavy Baroko v Národním muzeu.


Recenze týdne

Primitivní rebelové

Vydalo nakladatelství Academia 2023.