logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

Kurt Vaclavik -- prototyp Euro-svině

Autor je Čechoameričan, proto je článek bez diaktritiky.

Pokud budete mit po precteni tohoto clanku dojem, ze je psan z vyrazne americkeho hlediska ci uhlu pohledu... pak budete mit nepochybne pravdu. Mozna nastal cas, abyste si zvykli, ze existuji i jine nazory na svet nez ten cesky sveto-pupkovsky. Autor si dal praci s durazem na historicka fakta - doufam, ze to bude patricne oceneno.

Kurt Josef Vaclavik (svetu znam pod novym jmenem Kurt Waldheim), zemrel pred dvema mesici, 14. cervna 2007 a narodil se 21. prosince 1918 v rodine ceskeho skolniho inspektora ve vesnici Sankt Andrä-Wördern blizko Vidne. Jeho otec prozirave zmenil cele rodine jmeno na Waldheim brzy po jeho narozeni. Slovanska jmena nebyla ve floru. Asi dobre udelal, mlademu Kurtovi by se s ceskym jmenem asi tak dobre nedarilo. Uz tri tydny po anslusu, coby student prav ve Vidni, Waldheim vstoupil do NSDStB (Nacisticka unie studentu), coz byla pobocna NSDAP - takove jejich SSM a o tyden pozdeji vstoupil do jezdeckych oddilu Sturmabteilungu (SA). Asi rad jezdil na koni, co na tom, ze? Brzy potom, behem Kristallnachtu, naciste vypalili 42 ze 43 videnskych synagog.

 V roce 1941 byl poslan na ruskou frontu, byl lehce zranen do kotniku, poslan zpatky do Vidne na leceni a pozdeji ve svych zivotopisech LHAL, ze ve Vidni ztravil zbytek valky. Ve skutecnosti byl az do konce valky ve funkci zpravodajskeho dustojnika po cele jizni Evrope coby pobocnik dvou ultra surovych generalu, Friedricha Stahla a Alexandera Loehra (dalsi Rakusak), jejichz specialitou byly hromadne popravu zajatcu (Loehr byl za to obesen v roce 1947). V cervnu 1942 se Waldheim zucastnil "Operace Kozara" (coz je pohori v sverozapadni Bosne), kde byly desetitisice Srbu postrileny v koncentacnim tabore Jasenovac. Autor techto radku osobne zna srbskeho basnika Radmilo Tanaskovice (v te dobe male dite), kteremu Nemci na Kozare vystrileli celou rodinu. Waldheim si o strileni nic nepamatoval, ale presto dostal chorvatsky "Zvonimiruv rad" se zduvodnenim "za odvahu v bitve". A tak to slo dal a dal az do konce valky. Jeho posledni funkci byl pobocnik generala Loehra v Arskali, coz je predmesti Solune v Recku, odkud bylo zhruba 50 tisic Zidu odeslano na smrt do Auschwitzu a Bergen-Belsenu.

 Waldheim si opet vubec nic nepamatoval, ale po skonceni valky byl nejakou dobu veznen s ostatnimi prominentnimi nacisty a v seznamu valecnych zlocincu United Nations War Crimes Commission ma jeho spis cislo R/N/684 s obvinenim "vrazdy" a "strileni zajatcu". Komise byla rozpustena v roce 1948, Waldheim propusten a (v Rakousku jsou znamosti vsechno, ja Herr Doktor) zacal pracovat na rakouskem ministerstvu zahranici (nezapomente, ze az do roku 1955 byla Viden okupovana a rizena sovetskymi vojsky), kde rychle splhal po zebricku funkci, pres obycejneho diplomata, delegata do U.N., reditel politickeho oddeleni a v roce 1968 konecne rakouskym ministerstvem zahranici. Kdyz sovetske tanky vjely v roce 1968 do Ceskoslovenska (uz jste zapomeli?), prvnim cinem rakouskeho ministra zahranici Waldheima bylo naridit uravreni rakouske ambasady a konzulatu a prikaz nevydavat Cechum viza nebo azyl. Tento krok rozhodne Sovetsky svaz potesil.

 V roce 1971 byl americkym kandidatem na generalniho tajemnika UNO Max Jakobson, ktery byl Fin, ale taky Zid. Sovetsky svaz byl uprostred sveho celosvetoveho podporovani arabskeho nacionalismu a tak Zid Jakobson nebyl prijatelny. Tehdejsi Jugoslavie uz nebyla zadny sovetsky pacholek, jako CSSR, ale v tomto pripade se Jugoslavci pridali na sovetskou stranu a podporovali sovetskeho kandidata Waldheima tak vehementne, ze komentare te doby casto hovorily o tom, ze jak SSSR tak i Jugoslavie maji na Waldheima neco schovaneho v supliku, aby ho mohli pozdeji donutit skakat podle ruske pisnicky (a to se jim taky podarilo). Josip Broz-Tito dokonce dal Waldheimovi "Rad velkeho jugoslavskeho krize". Symbolismus byl perfektni - Waldheim byl vyznamenan jak fasisty, tak i komunisty z te stejne zeme.

 Jako generalni tajemnik Spojenych narodu od roku 1972 do 1982 Waldheim vytvoril a zavedl do praxe standardni politiku tohoto zkorumpovaneho telesa, tedy vzdy a za vsech okolnosti obvinit Spojene staty ze zodpovednosti za vsechny problemy sveta a tak znemoznovat americkou zahranicni politiku. Waldheim a Sovetsky svaz se vzdy vzajemne podporovali v tomto kritickem stadiu studene valky. Za Walheimovy vlady bylo objeveno, ze jakakoliv proti-izraelska agitace je stejne dobra jako anti-americka agitace a v roce 1975 dokonce schvalil rezoluci "Sionismus je rasismus." Kdyz Izraelci zachranili rukojmi z teroristy uneseneho letadla v Entebbe , Uganda tak Waldheim misto toho aby zajasal, tak zanarikal na timto "vaznym narusenim narodni suverenity clenskeho statu Spojenych narodu". Waldheim vyslovene vynalezl dnesni moderni anti-amerikanism a anti-semitism, ktery je tak uzasne popularni i mezi mladymi lidmi dnesni Ceske republiky. Proti takovemu cloveku je i prase charakter. Po jeho smrti se objevilo, ze si z funkce ve Spojenych narodech odvezl i stribrne nadobi a pribory, objednane pro kancelare generalniho tajemnika, nikoliv pro nej osobne. No, jeden krade stribrne pribory, druhy "kupuje" byty a baraky za babku od estebaku jako Vaclav Klaus... ktery z nic je lepsi?

 Rady uctyhodnych zurnalistu a vysetrovatelu tak dlouho a uspesne (vsechno je na Google) patraly po Waldheimove minulosti, ze v roce 1987 americky Department of Justice mel dost evidence na to, aby Waldheima dali na seznam osob, ktere jsou v zemi nezadouci - persona non grata. Pred casem byl horkym kandidatem na tento seznam i Vaclav Klaus - po jeho neohlasenem najezdu na Bily dum. Proto potom tak rad jezdil do Mongolska a do Ciny.

 Celkove zhrnuto, Kurt Waldheim byl prototypem dnesnich anti-americkych Euro-svini, s charakterem tak pokrivenym, ze se clovek akorat divi, ze nikdy nepracoval v Prognostickem ustavu. Jim vynalezeny moderni anti-amerikanismus se svymi koreny v nacismu, komunismu a anti-semitismu dodnes kvete nejen v zapadni Evrope, ale hlavne ve statech vychodni Evropy, jako je Ceska republika, kde prumerny obcan porad nema jasno, kdo vlastne ja a jake je jeho misto ve svete. A tak jako nahrazka nastupuje tato zavist a nenavist.

 ------

 Tady vidite mili ctenari, ze kdyz se politikovi poradne prohrabete v zivotopise, ze temer vzdy najdete veci, nad kterymi si lze jen odplivnout. Snad proto dosazitelne zivotopisy soucasnych ceskych politiku jsou tak mlzive o tom. co dotycni delali pred rokem 1989 a drive. Docetli byste se o spolupraci Vaclava Klause s KGB uz behem jeho mladi (Rebjonka a Koechera nepocitaje), o tom jak Dienstbier byl KGB poverenec v indoneske Jakarte, kdyz tam zkouseli provest komunisticky puc, o tom kolik casu ztravil Zieleniec v Moskve a co tam delal. Ve srovnani s temito zlocinci je v Cesku nejvice nenavideny Jiri Paroubek cisty jako lilium. Pro KGB nepracoval, v zahranici nestudoval, byl prilis mlady, nestihl to. Ano, je to bezcharakterni socialista, ktery donasel na StB - ale to je prece malickost! To prece delali skoro vsichni! No, priznejme si to - vzdyt jsme prece Cesi, ne?

 

 
Datum: 13. 08. 2007 11:56:44 Autor: Kanec
Předmět: Tak to asi jo
Zlé, kruté, cynické a přesně výstižné... děkuji.
Datum: 14. 08. 2007 09:57:12 Autor: J. Strauss
Předmět: Kurt Vaclavik
Tyto Čechoameričany přímo miluji. Jsou obyčejně pepežštější než papež a dští síru na všechno co je evropské a civilizované. To co tenhle exemplář této skupiny napsal (i když by to bylo namístě neopužiji jeho slovník a nálepkování lidí) na kilometry páchne CIA a dalšími službami s rize mírumilovnými, demokratickými a nenásilnými praktikami. Zamyslete se nad tím co tímto materiálem asi autor sledoval? A opět musím vyjádřit svúj názor, že prostor na těchto stránkách je určen pro odborné materiály a ne pro zvratky politického charakteru, které nic neřeší jenom obtěžují. Je víc míst, kde by se mohl autor prezentovat. Vážení čtenáři dejte prosím vědět o svém názoru nas zařazování takovýchto materiálú.
Datum: 14. 08. 2007 12:36:01 Autor: MF
Předmět: Je to tak
O Kurtu Waldheimovi je to nejspíš všechno pravda. Něco se povídalo již v 70. letech a jako generální tajemník OSN se choval jako člen politbyra. To ostatní bych bral s velkou rezervou.
Datum: 15. 08. 2007 22:51:18 Autor: K.Kunovski
Předmět: RE_Odpověď
Važený pane J.Straussi,v uvedeném článku,je napsaná krutá pravda o K.Waldheimovi,to víte byvalým soudruhum se to líbit nebude.V 70.letech jsem poslouchával Hlas Ameriky,a už tenkrát na to upozorňovali.Jen si vemte jak za kruté totality byvalá KGB ovlivňovala veřejné dění v Evropě.Viz akce v bývalém NSR proti rozmístnění raket Pershing v bývalém NSR.A dnes znovu bývalí komunisté a STBáci stejným způsobem rozvijí stejnou akci proti umístění radaru na našem území.Váš příspěvek mi připomíná staré české rčení:!Postřelená husa zakejhala".Dále si jen vzpomeňte,jak po druhé světové válce sovětský SMĚRŠT odvláčel naše občany do tehdejší SSSR.Takže komunističští agenti byli schopni všeho.Bolševikům se nedá věřit ani pozdrav"DOBRÝ DEN" S uvedeným článkem až na malé vyjímky plně souhlasím!!!!!!!!!!!!!!!
Datum: 29. 08. 2007 14:40:21 Autor: Pavel Štafa
Předmět: Komentář
Těšil jsem se na studii o minulosti značně kontraverzního (řečeno mírně) politika relativně nedávné minulosti, ale jsem pouze z 10% potěšen a z 90% zklamán. 1. Autorův přístup "Pokud budete mit po precteni tohoto clanku dojem, ze je psan z vyrazne americkeho hlediska ci uhlu pohledu... pak budete mit nepochybne pravdu. Mozna nastal cas, abyste si zvykli, ze existuji i jine nazory na svet nez ten cesky sveto-pupkovsky. Autor si dal praci s durazem na historicka fakta - doufam, ze to bude patricne oceneno." Je pravda, že přístup velké části nás, Čechů, (včetně mne, minimálně občas :o)) je "česko-pupkovský". Ovšem pokud se někdo pokouší napravit tento nedostatek pomocí "amerikano-pupkovství" a ještě se cítí oceněníhodný, pak je, podle mého, na omylu. Nu což, kdo bez viny, ať hodí kamenem ... 2. kvalita informací Bohužel zde mne článek zklamal nejvíce - snůška nepodložených informací (neříkám, že nejsou nutně pravdivé, pouze to, že autor neudělal nic pro podložení svých tvrzení), promiňte mi ten výraz, vyblitých do tohoto textu s kvalitou a nenávistí hodnou Rudého Práva let sedmdesátých. Jaký přínos něco takového může mít krom zvýšení hladiny adrenalinu v krvi militantních komunistů (a antikomunistů)? Vážený pane autore, dovolím si Vás požádat o velkou (možná malou, kdož ví) službu - zkuste, prosím, váš příspěvek doplnit o historické podklady, odkazy, svědectví, nepřeskakovat podle Vás nedůležité roky a desetiletí, zprostit se od nenávistného tónu každé druhé věty a nechat pak na mne udělat si svůj (velmi pravděpodobně negativní) názor na pana KW. Děkuji.
Datum: 08. 07. 2011 15:23:07 Autor: Ludek
Předmět: Kurt-Vaclavik
Dekuji za Vas clanek ktery je napsan bez lzi,podvodu a nenavisti. Bohuzel dodnes podobna Spinava Politicka Masinerie existuje na mnoha mistech ve svete.
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Výročí: 25. března 1945 proběhl letecký útok na Prahu.

Výročí: 25. března 1945 proběhl letecký útok na Prahu.


Recenze týdne

 Kordy a rapíry z českých sbírek 16. - 18. století II. díl

Kniha volně navazuje na první díl, vydaný roku 2018.