logo-militaria.jpg, 41 kB
logo-militaria-2.gif, 9 kB

Tématický server
z oboru vojenství

logo-elka-press.gif, 3 kB

REKONSTRUKCE BITVY U OŘECHOVA

V historicky téměř autentickém čase a na zcela původním místě, v katastru obce Ořechov u Brna, v prostoru silnice Ořechov - Syrovice se v termínu 26.-29.dubna 2001 uskuteční částečná rekonstrukce událostí roku 1945, kde se zde, po největší tankové bitvě na Moravě...

V historicky téměř autentickém čase a na zcela původním místě, v katastru obce Ořechov u Brna, v prostoru silnice Ořechov - Syrovice se v termínu 26.-29.dubna 2001 uskuteční částečná rekonstrukce událostí roku 1945, kde se zde, po největší tankové bitvě na Moravě, podařilo prorazit německou obranu a spojená vojska Rudé armády a Rumunské královské armády pod vedením maršála Malinovského zahájila osvobození města Brna. Vojska fašistického Německa zde byla definitivně poražena. Touto operací skončila v našem regionu II.sv.válka, doba útlaku a národního ponížení.. Rekonstrukce posledních válečných hodin bude zahájena ve čtvrtek 26.4. budováním obranných postavení a přípravou na generální útok. V pátek program pro školy s odborným výkladem. V sobotu ve spolupráci s AČR rekonstrukce bitevní scény roku 1945 pro veřejnost za účasti dobových jednotek a historické lehké i těžké vojenské techniky. Byly zprovozněny informační www stránky pro veřejnost o akci Ořechov 1945 stránky se nacházejí na adrese http://orechov.hyperlink.cz. Tyto stránky jsou určeny jako zdroj informací pro veřejnost. Nedílnou součástí těchto materiálů je i fotogalerie z minulých ročníků akce Ořechov 1945, ale také i původní fotografie Ořechova z roku 1945, které tak dokumentují průběh těžkých osvobozovacích bojů, který byly svedeny v tomto regionu.

© Militaria, Elka Press

 
Datum: 10. 04. 2003 13:09:38 Autor: R. Sigmund
Předmět: rekonstrukce bitvy u Ořechova
zajímalo by mně, jestli se i v letošním roce /2003/ uskuteční rekonstrukce bitvy u Ořechva, pokud ano v jakém termínu
Přidat komentář

 





Vyhledávání

Foto týdne

Výročí: 18. 4. 1945 Do prostoru Ašského výběžku vstoupili první američtí vojáci – průzkumná hlídka 3. praporu 358. pluku 90. divize americké armády pod vedením generála Pattona.

Výročí: 18. 4. 1945 Do prostoru Ašského výběžku vstoupili první američtí vojáci – průzkumná hlídka 3. praporu 358. pluku 90. divize americké armády pod vedením generála Pattona.


Recenze týdne

Ruská kocovina

Putinův svět a přízraky minulosti